Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana počeli pripreme za novu sezonu

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana počeli pripreme za novu sezonu

Seniorska vaterpolo ekipa Jadrana danas je zvanično počela pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Nakon pauze od 15 dana koja je nastupila nakon priprema juniorske i seniorske reprezentacije u kojima je participirao veliki broj Jadranaša i treninga ostatka ekipe tokom ljeta, vaterpolisti Jadrana krenuli su sa radom u novoj sezni na svom ljtnjem bazenu Jadran na Škveru. Na širem spisku prvog trenera Petra Radanovića nalaze se 23 igrača. Uslijed finansijskih problema uzrokovanih pandemojoj korona virusa još u junu uprava kluba je bila primorana da redukuje budžet ekipe te su klub u odnosu na predhodnu sezonu napustili: Marino Čagalj, Vladan Spaic, Vlado Popadić, Filip Gardašević i Petar Mijušković, čime se trogodišnji plan razvoja ekipe porilično promjenio, a samim tim i ambicije kluba. Za rad sa prvom vaterpolo ekipom pored prvog trenera Petra Radanovića biće zaduženi pomoćnici Lazar Vuksanović i Milan Ćirović. Sudeći po poslijednjim infomracija naredne sezone neće se igrati regionalna vaterpolo liga, makar ne u dosadašnjem formatu tako da Novljane pored domaćih takmičenja KUP-a i Prvenstva Crne Gore očekuju utakmice u Ligi Šampiona u kojoj je Jadran zadržao status wild card tima, kao jedan od deset najboljih klubova Evrope.

 

jadran-carine-Petar-Radanovic

„Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas počeli sa radom i pripremama za novu takmičarsku sezonu. Svima nam je prijala mala pauza nakon priprema reprezentacija i svi igrači su se danas odazvali novim obavezama puni elana. Ekipa je znatno izmjenjana u odnosu na prošlu sezonu, nažalost napustilo nas je pet igrača što je sigurno smanjilo naš kvalitet, ali šta je tu je. U prvu ekipu uveli smo desetak mladih igrača iz naše škole i ova sezona će biti pravi izazov za njih. Radujemo se takmičenjima koji nas očekuju u novoj sezoni, nakon duge pauze od marta mjeseca od kada samo samo odigrali završni turnir Regionalne vaterpolo lige“ Petar Radanović.

U protekloj takmičarskoj sezoni koja je prekinuta ulijed pandemije korona virusa Jadranaši su nastvili primat na domaćoj vaterpolo sceni osvajanjem KUP-a za sezinu 2019/20, dok su u Državnom prvenstvu uslijed prekida istog od strane upravnog odbora vaterpolo Saveza proglašeni najboljom ekipom. U najelitnijem takmičenju Ligi Šampiona u trenutku prekida sezne Jadran je zauzimao četvrtu poziciju u svojoj grupa koja je Novljane vodila na završni turnir. Jedino takmičenje koje je do kraja završeno je Regionalna Vaterpolo liga u kojoj je Jadran Carine zauzeo treće mjesto kao jedini predstavnik iz Crne Gore na završnom turniru.


Generalni sponzor     Pokrovitelj

opstina-herceg-novituristicka-organizacija-herceg-novi

Sponzori

Institut IgaloVal GojkovićMS KatunjaninsabbencomRadio JadranHotel PerlaCaffe Pizzeria TwinsVodovod i kanalizacija Herceg Noviskorpion-herceg-novisportske-kladionice-lobparking-servis-herceg-novidelfinakrusolovcen-bankamg-mivela-jadran-carineNorthstar