Vaterpolo Kup Zapadnog Blakana na Škveru: Jadran podrška u razvoju klubovma regiona

Vaterpolo Kup Zapadnog Blakana na Škveru: Jadran podrška u razvoju klubovima regiona

 
Hercegnovski plivački vaterpolo klub Jadran Carine realizovao je, od 6. do 8. septembra, projekta regionalne saradnje, "Western Balkans Water Polo Cup" za vaterpoliste 2006/2007 godište, zajedno sa VK Vojvodina, PK Skopje i VK Banja Luka koji je podržao Fond za Zapadni Balkan. Održane su aktivnosti predviđene projektom - predavanja za mlade vaterpolo ekipe, treninzi i utakmice. Dječacima je predavanje o zdravom sportskom načinu života održao doktor Vladimir Dedović. 
 
Diplome su učesnicima na kraju takmičenja dodijelili Ksenija Vukmirović ispred Fonda za Zapadni Balkan, ispred Jadrana direktor kluba Miloš Mračević, Vladimir Gojković i trener Petar Radanović.
 
PREDAVANJE
 
Jadranovom realizacijom projekta ostvaren je glavni cilj - povezivanje mladih vaterpolo klubova radi sticanja iskustva i znanja, koji će mladim igračima neprocjenjivo značiti i promocija vaterpola među najmlađima. Takođe, uspostavljanje i razvoj regionalne saradnje koja je, prije svega, usmjerena na one najmlađe koji su nosioci budućnosti. 
 
TOK TAKMIČENJA KUPA:
 
Prvog dana takmičenja PK Skopje je poraženo od VK Vojvodine 3:14 ( 0:3; 0:5; 1:4; 2:2). Od starta utakmice Vojvođani su pokazali dominaciju u bazenu, ali su i mladi Makedonci imali par dobrih akcija. Nakon poluvremena Skoplje je uspjelo da umanji poraz. Iako je Skoplje bilo slabije u ovoj utakmici, nema sumnje da su mlade vaterpolo nade iskoristile susret za sticanje novih vaterpolo vještina i upoznavanja još jednog stila igre.
 
PK SKOPJE
 
Druga utamica prvog dana takmičenja odigrana je između PVK Jadran Carine i VK Banja Luk, a slavili su Novljani 25:3 (9:1; 2:0; 10:1; 4:1). Mladi izabranici trenera Dušana Ivanovskog već nakon prve četvrtine ostvarili su veliku gol razliku, a svoj tempo igre i dominaciju nastavili su do kraja utakmice. Igrači Banja Luke u ovome duelu susreli su se sa jakim rivalom od koga su mogli naučiti mnogo, bez obzira na rezultat.
 
VK BANJA LUKA
 
Prvu utakmicu drugog dana takmičenja odigrali su VK Banja Luka i PK Skopje koje je slavilo rezultatom 2:4 (0:1; 1:3; 1:0; 0:0). Mladi vaterpolisti prikazali su zanimljivu i tvrdu igru u bazenu. U drugoj utakmici PVK Jadran Carine bio je bolji od VK Vojvodina 14:4 (2:2; 5:1; 4:0; 3:1). Tokom prvog poluvremena Novljani su stvorili prednost i posebno i trećem periodu igre ovjerili pobjedu. 
 
VK VOJVODINA
 
Trećeg dana takmičenja VK Banja Luka izgibila je od VK Vojvodine 2:16 (0:2; 1:4; 0:5; 1:5), a potom je i PVK Jadran Carine bio bolji od PK Skopje 17:1 ( 6:0; 5:0; 3:1; 3:0).
 
Podsjećamo, direktor plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine Miloš Mračević i direktor Fonda za Zapadni Balkan Gjergj Murra potpisali su 23. maja, u Tirani, Ugovor o donaciji Fonda. Time je podržana ideja Jadrana za povezivanje četiri kluba iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore.
 
Mracevic-i-Murra
 
Potpisivanjem ugovora Jadran je postao jedan od ambasadora misije Fonda za Zapadni Balkan, namjenjen uspostavljanju i razvoju regionalne saradnje među ljudima i institucijama. Uz sportske uspjehe,  doprinosi i društvenom razvoju lokalne zajednice.

Generalni sponzor     Pokrovitelj

opstina-herceg-novituristicka-organizacija-herceg-novi

Sponzori

Institut IgaloVal GojkovićMS KatunjaninsabbencomRadio JadranHotel PerlaCaffe Pizzeria TwinsVodovod i kanalizacija Herceg Noviskorpion-herceg-novisportske-kladionice-lobparking-servis-herceg-novidelfinakrusolovcen-bankamg-mivela-jadran-carineNorthstar