Jadran dobio rivale u Ligi šampiona

Jadran dobio rivale u Ligi šampiona

Voljom današnjeg žrijeba vaterpolisti Jadrana će se naći u grup B LEN Lige Šampiona

sa ekipama: Waspo 98 Hannover (GER), Dinamo Tbilisi (GEO), Zodiac-Atletic Barceloneta (ESP), FTC-Telekom Waterpolo (HUN) i pobjednikom kvalifikacionog turnira B. Dok će se u grupi A naći ekipe: Olympiacos Piraeus (GRE), Pro Recco (ITA) , Jug Dubrovnik (CRO), CN Marseille (FRA), Spandau 04 (GER) i pobednik kvalifikacionog turnira A.

 

Ovogodišnji sistem odigravanja Lige Šampiona je uslijed pandemije Corona virusa izmjenjen i umjesto sistema odigravanja kući i u gostima, igraće se po sistemu 3 turnira na kojima će ekipe odigrati po dva meča između sebe. Turniri su planirani za decembar tekuće i mart i april naredne godine. Kao domaćini prvih turnira u decembru odabrani su Rim-Ostia u Italiji za grupu A i Budumpešta za grupu B.

Na prvom turniru u Budimpešti koji je planiran za 15-18.12.2020 Jadranaši će odigrati tri utakmice i to u prvom kolu sa domaćinom FTC-Telekom Waterpolo (HUN), u drugom sa ekipom Waspo 98 Hannover (GER) i u trećem sa Dinamo Tbilisi (GEO).

 


Generalni sponzor     Pokrovitelj

opstina-herceg-novituristicka-organizacija-herceg-novi

Sponzori

Institut IgaloVal GojkovićMS KatunjaninsabbencomRadio JadranHotel PerlaCaffe Pizzeria TwinsVodovod i kanalizacija Herceg Noviskorpion-herceg-novisportske-kladionice-lobparking-servis-herceg-novidelfinakrusolovcen-bankamg-mivela-jadran-carineNorthstar